Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Αυτή είναι η ιστορία δύο κοριτσιών που είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Μπορεί να είναι λάθος η λέξη «πολύ», και ίσως να ταιριάζει το «εντελώς». Αλλά… τι σημασία έχει;

Αυτή είναι η ιστορία δύο κοριτσιών που ο δρόμος της μιας την οδήγησε κυριολεκτικά στην πόρτα του σπιτιού της άλλης. Συναντήθηκαν τυχαία για έναν συγκεκριμένο λόγο, διηγήθηκαν τις ιστορίες τους χωρίς να βρίσκουν κοινά σημεία σε αυτές, μοιράστηκαν στιγμές που τις έκαναν να αγκαλιαστούν, είτε από χαρά είτε από λύπη, και συνειδητοποιήσαν πως η διαφορετικότητά τους βλέπει στην ίδια κατεύθυνση… Δεν είναι μαγικό;

Είμαστε η Κατερίνα και η Άννα, κι ευχαριστούμε που είστε εδώ και διαβάζετε την ιστορία μας.

Ζούμε και οι δύο στον Πειραιά, χωρίς να είμαστε και οι δύο από τον Πειραιά. Η Κατερίνα είναι από τη Λάρισα. Και μόλις καταλάβατε ποια από εμάς οδηγήθηκε στην πόρτα της άλλης. Αυτό συνέβη το 2017. Και εκ τότε μένουμε σε αντικριστές πόρτες! Όλα αυτά τα χρόνια καλημερίζουμε η μία την άλλη κάθε πρωί, καθώς συνοδεύουμε τα παιδιά μας στα σχολεία τους, κάνουμε όλα εκείνα που κάνουν δύο καλοί γείτονες και μοιραζόμαστε τις στιγμές της καθημερινότητάς μας χωρίς να εισβάλλουμε η μία στη ζωή της άλλης. Κι αυτό δεν είναι μαγικό;

Από τότε τα καλοκαίρια μας, όπως και οι χειμώνες μας, κυλάνε όμορφα, με τη μία να ενθαρρύνει την άλλη για προκλήσεις που πρέπει να αδράξει. Η απόδραση από την καθημερινή πραγματικότητα, σημαίνει να είμαστε δημιουργικές. Είμαστε έτσι κι αλλιώς, εφόσον τα επαγγέλματά μας απαιτούν φαντασία, έμπνευση και δημιουργικότητα. Η Άννα είναι διακοσμήτρια και η Κατερίνα επαγγελματίας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και διαφήμισης.

Μάθαμε καλύτερα η μία την άλλη και δημιουργήσαμε ιστορίες που θα θέλαμε να γράψουμε εμείς. Ή, αν προτιμάτε, περιπέτειες που θέλαμε να ζήσουμε! Ονειρευτήκαμε, λοιπόν, υπέροχους κόσμους γεμάτους χαρά και φως. Η φαντασία μας (ασφαλώς και) μας οδήγησε εκεί, όμως τα βιώματά μας μας έδειξαν το πώς να φτάσουμε εκεί, ξυπνώντας τις πιο όμορφες, μαγικές μας αναμνήσεις…

Η ζωή μας σαν παιδιά ήταν απλή και ξέγνοιαστη. Τα καλοκαίρια μας μύριζαν αλμύρα και οι χειμώνες μας χώμα και βροχή. Η γειτονιά ήταν η παιδική μας χαρά, στα πάρκα κάναμε εξερευνήσεις, μάθαμε να κολυμπάμε στα ανοιχτά νερά και να τρέχουμε πλάι στις πεταλούδες. Κάποιες μουντές μέρες μας φαίνονταν ατελείωτες, αλλά οι ηλιόλουστες πόσο γρήγορα περνούσαν! Και μαζευόμασταν πολλά παιδιά, κι από άλλες γειτονιές, παίζαμε μέχρι να νυχτώσει και επιστρέφαμε σπίτι με αναψοκοκκινισμένα μάγουλα και γρατζουνισμένα γόνατα. Στα οικογενειακά τραπέζια μαζευόμασταν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, με όλους τους θείους και τα ξαδέρφια, γιατί –πολύ απλά!- οικογένεια ήμασταν όλοι! Τα παιδικά μας πάρτι γινόταν πάντα στο σπίτι, με καλεσμένους όλους τους συμμαθητές αλλά και παιδιά της γειτονιάς. Πού χωρούσαμε; Και πόσα γέλια θυμόμαστε! Πολλά γέλια με την καρδιά μας!

Ανήκουμε, λοιπόν, σε αυτή τη γενιά! Και πραγματικά αυτό θέλουμε να καταφέρουμε και με τα δικά μας παιδιά. Να τους χαρίσουμε μια ανέμελη, υπέροχη, μαγική παιδική ηλικία.

Μεγαλώνοντας νιώθουμε πως είμαστε ευτυχισμένες με όσα ακριβώς χρειαζόμαστε για να πορευτούμε στη ζωή και μας συνδέουν με τη φύση. Είμαστε ευτυχισμένες με το να είμαστε δημιουργικές, επινοητικές και να εμπνέουμε κάτι όμορφο και θετικό στα παιδιά.

Όλα αυτά, λοιπόν, σκεφτήκαμε να τα ταιριάξουμε. Ξεκινώντας από τα βασικά, αποφασίσαμε να ντύσουμε τα παιδιά με απλά, άνετα και διαχρονικά στιλ. Με ρούχα που επιτρέπουν την εξερεύνηση και το παιχνίδι. Ρούχα φτιαγμένα για περιπέτειες, για να ανακαλύψουν την ομορφιά στην απλότητα. Πιστεύουμε ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται δυνατές και έντονες εκτυπώσεις για να ξεχωρίζουν. Είναι ήδη ξεχωριστά! Γεννιούνται ξεχωριστά! Μας αρέσει να τα ντύνουμε με απαλά και γήινα χρώματα που τονίζουν την αγνότητά τους. Επιλέγουμε μόνο φυσικά και οργανικά υφάσματα, γιατί τί νόημα θα είχαν όλα αν δεν φερόμαστε με ευγένεια και σεβασμό στη φύση που μας τα προσφέρει όλα;

Επιλέξαμε, λοιπόν, brands με ιδιαίτερη προσοχή. Με γνώμονα όχι την αναγνωρισιμότητα και την εμπορικότητα. Αντιθέτως! Φροντίσαμε να βρούμε ίδιες ρίζες και όμοιο πνεύμα παιχνιδιάρικης απλότητας. Επιλέξαμε brands εμπνευσμένα από την ευλογία της φύσης και την ελευθερία της παιδικής ηλικίας.

Είμαστε η Άννα και η Κατερίνα, και θέλουμε να μοιραστούμε το όραμά μας για έναν απλούστερο, πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, χωρίς ακρότητες και βροντερές δηλώσεις.

Επιλέγουμε λιτά, άνετα και υψηλής ποιότητας βρεφικά και παιδικά ρούχα που είναι όμορφα, ξεχωριστά και πρακτικά για παιχνίδι και κάθε είδους δραστηριότητα. Μας δίνει χαρά να ντύνουμε τα παιδιά. Μας γεμίζει συγκίνηση να βλέπουμε τα ρούχα μας να αγαπιούνται, να φοριούνται και να μεταβιβάζονται σε άλλα μικρότερα, αδέλφια και φίλους.

Είμαστε δύο κορίτσια, που συναντήθηκαν «Μια μέρα μαγική» κι ελπίζουμε όλοι μαζί να εμπνεύσουμε έναν απλούστερο, πιο ευγενικό κόσμο και τρόπο ζωής.

ΠΑΝΩ

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ 0